Walter Júlia

Végzettségek: Képzésben lévő családterapeuta, befejező, szupervíziós szakasz (Magyar Családterápiás Egyesület)

Tanácsadó szakpszichológus, munka- és pályatanácsadás szakirány (Eötvös Loránd Tudományegyetem, 2015)
Pszichológus és pszichológia szakos tanár, klinikai pszichológia, család- és valláspszichológia szakirány (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 2011)

Bemutatkozás: Tapasztalataimat családsegítő szolgálatnál, iskolában, pedagógiai szakszolgálatnál és autisták otthonában szereztem. Felnőtteknek és kamaszoknak egyaránt tartok segítő beszélgetést, illetve szülőknek is nyújtok segítséget gyermekük problémájával, elakadásával kapcsolatban. Szakmai profilom része a családterápia és a pályaválasztási tanácsadás is.
Módszerem a humanisztikus szemléletet és a kognitív viselkedésterápiát ötvözi. Fontos számomra, hogy ne én irányítsam a beszélgetés fonalát, hanem inkább tereljem, megerősítsem és támogassam azt, aki segítséget kér. Gyakorlati kérdésekben szívesen adok útmutatást, ám a lelki fejlődésnek, a nagy horderejű döntéseknek csak kísérője vagyok. Engem is feltölt, ha beszélgetőtársam feltöltődik a beszélgetések során, ha számára eddig rejtett összefüggéseket fed fel, vagy felmenti magát korábban nyomasztó gondolatok alól.
A segítség kérőt egyenlő partnernek tekintem, aki saját életének a szakértője, és nagy érdeklődéssel, nyitottsággal várom a beszélgetéseket, hiszen ha már sokszor is hallottam egyes problémaköröket, minden ember története személyes és teljesen egyedi.

  

KILÁTÓ Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat
-Együtt megyünk, körbenézünk-
Lelki egészségmegőrzés egyéni és csoportos formában, képzett mentálhigiénés szakemberekkel.